Cum instalam jocuri/aplicatii Java pe telefoane Motorola.

Bineinteles ca printre primele lucruri care sunteti tentati sa le faceti odata cu achizitionarea telefonului este sa va puneti cat mai multe jocuri pe el. Numai trebuie sa spun la ce folosesc acestea asa ca trec direct la partea care va intereseaza, cum le instalam:
Programul cu care se pot instala acestea precum si aplicatiile se numeste Moto Midlet Manager, fiind cunoscut si sub numele de Motomidman(numai este necesar sa precizez ca acesta functioneaza numai pe telefoanele Motorola).
1. Deshideti “Motomidman” -> “Trans-Flash”
Alegem “Trans-Flash” pentru a instala jocurile pe cardul de memorie lasand memoria telefonului cat mai liber posibila pentru alte lucruri mai utile (anumite aplicatii de exemplu, care trebuie instalate neaparat in memoria lui, nefunctionand de pe card).
2. Click pe “Install” -> “Jar file…”
3. Acum selectati de pe HDD arhiva in format .jar, arhiva in care se gaseste jocul dorit
Majoritatea jocurilor/aplicatiilor vin insotite si de un fisier .jad acesta avand rolul autorun-ului similar CD-urilor pentru PC. De acesta nu aveti in majoritatea cazurilor nevoie si il puteti ignora.
4. Asteptati pana termina Motomidman ce are de facut, lucru de care va veti da seama cand sub butonul “Access” va aparea “Ready”
Va puteti monitoriza spatiul liber uitandu-va deasupra butonului “Restart”
5. Click “Restart” asteptati cateva secunde (eventual pana cand se va reincarca lista cu jocurile deja instalate) & done
Marea parte a aplicatiilor Java (.jar) se instaleaza la fel ca jocurile cu mentiunea ca unele trebuie instalate neaparat pe memoria telefonului (“Phone memory”) necesitand si setarea anumitor atribute (cu dublu click pe aplicatia respectiva) cum ar fi FlipIntensiv, CORElet…
 CUM SA INSTALATI MULTE MULTE JOCURI
 Dupa cum bine stiti tot ce e frumos e limitat, la fel si in acest caz unde puteti instalat doar un numar finit de jocuri, cifra ce se invarte in jurul valorii de 30 (la fel ca la E398). Dar stati calmi puteti “pacali” telefonul, instaland cate jocuri doriti. Exista doua variante, prima in care aveti nevoie de un file manager instalat pe telefon de unde sa “manipulati” totul iar a doua in care lucrati “manual” pe cardul de memorie instalat in telefon.
Prima varianata: Pe card in folder-ul kjava se gaseste un alt folder cu numele IMEI-ului in care sunt stocate jocurile instalate. Aici (in folder-ulkjava nu in cel IMEI) creati un nou folder cu numele IMEI-ului dumneavoasta iar folder-ul vechi il redenumiti si dati un “Restart” la sfarsit. Cand veti conecta telefonul in mod “Card” in “Motomidman” veti observa ca nu va arata nimic pentru ca citeste folder-ul nou creat care este gol. Acum puteti instala aici maxim 30 de jocuri urmat bineinteles de un “Restart”. Aveti pe card doua foldere in fiecare cu 30 de jocuri, ca sa-l acesati pe cel dorit folositi MV-ul (Media Viewer, de exemplu) comutand intre cele doua. Ideea e ca telefonul citeste jocurile din folder-ul kjava-> IMEI putand avea in kjava oricate foldere de cate 30 de jocuri fiecare, el citindu-l doar pe cel ce are denumirea exacta cu denumirea telefonului.
A doua varinata: Este identica cu prima doar ca numai folositi un filemanager instalat pe telefon de unde faceti toate operatiile ci va “jucati” cu folderele manual. Adica, conectati telefonul in mod “Card” intrati pe acesta in folder-ul kjava -> IMEI creati noi foldere cu denumirea IMEI-ului unde ultima cifra sa difere, instalati jocurile in acestea folosind Motomidman, apoi intrati din nou pe card si le redenumiti cu IMEI-ul original pe cele in care se afla jocurile ce doriti a le juca.

sursa http://shader.wordpress.com/cum-instalam-jocuri-aplicatii-java/
Colectie de link-uri